Blog over glas en ramen

Kent u de voordelen van dubbel glas al?

Tegenwoordig worden bijna alle woningen standaard voorzien van dubbel glas. Woont u echter nog in een oudere woning, dan bestaat de kans dat deze nog over ramen met enkel glas beschikt en dat u er nog nooit echt over hebt nagedacht om deze te laten vervangen. Misschien schrikken de kosten van de investering u af, of misschien hebt u er gewoon nog helemaal nooit bij stilgestaan. Er zijn echter genoeg redenen om de overweging te maken.

Energiezuinig
De isolerende eigenschappen van dubbel glas zorgen ervoor dat u tijdens de koude wintermaanden de kou van buitenaf perfect buiten kunt houden. Bovendien blijft de warmte die u binnen opwekt effectief binnen. Uw ramen vervangen betekent uiteraard wel een investering, maar dan wel eentje die zichzelf op termijn terugverdient, omdat uw energiefacturen een stuk lager zullen uitvallen.

Extra versteviging
Omdat dubbel glas dikker is, zijn de kozijnen natuurlijk ook breder en dit zorgt voor een betere stevigheid van uw woning. Na verloop van tijd kan een zekere verzakking optreden, maar door de stevigere kozijnen zal uw woning hier niet de minste hinder van ondervinden en hoeft u zich geen zorgen te maken over schade.

Inbraakwerend
Dubbele beglazing is veel moeilijker stuk te slaan dan enkel glas, waardoor het u dus ook een inbraakwerend voordeel oplevert. Een raampje gemaakt uit enkel glas is met de minste kracht zo kapot te slaan en de toegang tot uw woning was nog nooit zo eenvoudig. Als een inbreker gereedschap nodig heeft voor het stukslaan, zal dit op zich al een ontradend effect hebben.

Geluidsdempend
Zeker wanneer u in een drukke buurt of langs een grote weg woont, zult u onmiddellijk het verschil opmerken in geluid dat van buitenaf de woning binnenkomt. Waar u bij enkel glas ieder geluid, ieder gesprek, iedere voorbijrijdende auto hoort, zal dit na het vervangen van uw ramen niet meer het geval zijn. Binnen in uw woning kunt u genieten van de rust en stilte en kunt u prima slapen ook als er buiten nog lawaai is. Dit laatste is ook perfect als u nog kleine kinderen hebt die overdag nog een verkwikkend slaapje kunnen gebruiken.

Uw bestaande ramen vervangen mag dan wel kosten met zich meebrengen, als u de voordelen hier tegenover zet, ziet u zo dat u op termijn een besparing zal realiseren. Uw woning is beter verstevigd, u zal een lagere energiefactuur krijgen, u houdt het geluid van buiten ook echt buiten en bovendien is uw woning een minder aantrekkelijk doelwit voor inbrekers. Veel redenen om het wel te doen, weinig redenen om het niet te doen!


Delen