Blog over glas en ramen

Glaszetter inhuren? Hier moet je op letten

Je schakelt een glaszetter in wanneer je ruitschade hebt of een bestaande ruit wilt vervangen. Deze vakman zorgt ervoor dat dit op een veilige en professionele wijze gebeurt. De glaszetter kan diverse soorten glas voor je plaatsen, wat prettig is als je direct jouw woning wilt verduurzamen. Het valt niet aan te raden om zelf te proberen om een ruit te vervangen. De kans is groot dat de ruit sneuvelt, waardoor je alleen maar verder van huis bent. Ook luistert het plaatsen van een ruit nauw. Wordt dit niet naar behoren gedaan? Dan kan dit in de toekomst problemen opleveren.

Wat kost het zetten van een ruit?

Er zijn veel mensen die je in kunt schakelen om een nieuwe ruit te komen plaatsen. In je zoektocht naar de juiste persoon kom je er al snel achter dat er flinke prijsverschillen bestaan. Welke kosten kan je verwachten wanneer je een ruit laat vervangen? Dat hangt af van een aantal factoren. Allereerst verschillen de prijzen van de diverse glassoorten. De prijs wordt over het algemeen weergegeven per m2. De meest voorkomende glassoorten in Nederland zijn enkel glas, dubbel glas, HR++ glas en HR+++ glas. Ook zijn er glassoorten die vernoemd zijn naar hun specifieke kenmerken, zoals speciaal geluidswerend glas of inbraakwerend glas.

Het belang van vakmanschap

De afwerking is essentieel bij het plaatsen van glas. De juiste afwerking zorgt namelijk voor een waterdichte sluiting, zodat de isolatie op zijn best is. De glashandel heeft veel ervaring met verschillende soorten glas. Hierdoor is het mogelijk om ieder gewenste type glas te laten plaatsen. Jouw oude ruit wordt binnen no-time verwijdert en het nieuwe glas wordt geplaatst. Ook kun je de glaszetter om advies vragen met betrekking tot het soort glas dat je het beste kunt laten plaatsen. Deze vakman kan je bijvoorbeeld helpen wanneer je twijfelt tussen verschillende glassoorten waarmee je jouw woning wilt verduurzamen.

Wat doe je bij glasschade?
Niet alle glasschade moet met spoed worden opgelost. Het kan zijn dat een sterretje in de ruit wel een paar dagen kan wachten. Is er een voetbal door je raam gegaan? Dan spreek je van een spoedgeval. In dit geval neem je contact op met het 24/7 nummer van de lokale of regionale glashandel. Ieder glasbedrijf heeft een spoednummer dat je kan bellen wanneer jouw schade direct verholpen moet worden. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor een spoedgeval doorgaans een stuk hoger liggen. Glasschade kan ervoor zorgen dat het inbraakgevaar stijgt, dus wacht niet te lang met het laten repareren van glasschade.


Delen