Blog over glas en ramen

Glas plaatsen

Glas plaatsen

Het komt vaak voor dat mensen die al langer in een huis wonen het enkele glas, dat ze nog hebben, willen vervangen. Omdat de energieprijzen de laatste jaren steeds stijgen, wil men overgaan tot het plaatsen van dubbel glas. Glas plaatsen moet je echter niet onderschatten. Je kunt het glas plaatsen zelf doen, maar je kunt het beter aan De Glasspecialist overlaten. Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet je bij het glas plaatsen aan bepaalde regels houden. Zo moet je eerst weten of de kozijnen die in je huis staan nog in een goede staat zijn. Als er houtrot aanwezig is, zal dat zeker eerst moeten worden aangepakt. Soms zijn de kozijnen niet meer goed en moeten ze vervangen worden.  


De aannemer  

Je kunt in eerste instantie een aannemer langs laten komen om de kozijnen te inspecteren. Wanneer ze goed zijn, moeten alleen de sponning worden uitgefreesd. Dat kan hij alleen doen wanneer het dubbel glas al besteld is en in het magazijn bij de glaszetter aanwezig is. Hij kan dan samen met de glaszetter aan het werk gaan. Het enkele glas wordt verwijderd en daarna zal de aannemer de sponningen tot de juiste diepte uitfrezen. Zodra ze uitgefreesd zijn, kan de glaszetter het dubbel glas plaatsen. Hij zal bij de bestelling van het dubbel glas rekening hebben gehouden met de speling die het glas moet hebben. Het moet niet in de sponning klemmen, maar het moet kunnen uitzetten als het warm wordt. Wanneer dat niet het geval zou zijn, kan het glas stukspringen. Op deze manier kunnen alle ramen een voor een afgewerkt worden. 

Nieuwe raamkozijnen 

Wanneer de aannemer bij de inspectie constateert dat de raamkozijnen rot zijn, moeten er nieuwe worden gemaakt. De aannemer neemt daarvoor de maten op en zal de raamkozijnen in de werkplaats maken. Bij het opmeten zal hij ook de maten van het dubbel glas aan de glaszetter doorgeven die het dan kan bestellen. Wanneer de aannemer al de raamkozijnen gemaakt heeft en de glaszetter heeft de ramen van dubbel glas binnen, kan hij de raamkozijnen gaan vervangen. Alle raamkozijnen zullen niet in een dag kunnen worden vervangen dus zal hij die ramen, wanneer hij naar huis gaat, af moeten dichten. Zijn ze allemaal vervangen dan zal hij glaszetter inlichten, zodat deze het glas kan komen plaatsen. Door het plaatsen van het dubbele glas zal je veel energie besparen. Na een aantal jaren zal je de kosten terug hebben verdiend. Het is niet alleen het energieverbruik waarvoor je het glas vervangt. Je leeft comfortabeler. Het wordt stiller in huis, zodat je nog meer privé hebt.


Delen