Blog over glas en ramen

De vele voordelen van dubbel glas

Dubbel glas

In deze tijden, waarin de hele discussie over klimaatbeheersing en het gebruik van duurzame energiemiddelen enorm oploopt, kan het verstandig zijn, om zelf eens na te denken over hoe jij je huis geïsoleerd hebt. Een goed geïsoleerd huis, kan je veel geld besparen. Je hoeft namelijk niet zoveel meer te stoken, met als gevolg, dat je minder energie af hoeft te nemen, wat ook minder schadelijk voor het milieu is. Wanneer je je huis goed isoleert zul je dit vaak direct aan de energierekening kunnen merken. Een van de belangrijkste manieren op je huis goed te isoleren is het gebruik van dubbel glas. De meeste woningen in Nederland zijn inmiddels wel voorzien van dubbel glas, maar er zitten soms best nog wel verschillen in het soort dubbel glas dat gebruikt wordt.  Het standaard dubbel glas, voldoet niet meer aan de huidig gestelde normen. Daarvoor in de plaats is het zogenaamde hoog rendement (HR) glas op de markt gekomen. Dit voldoet beter, al zijn er op het gebied van HR glas ook de nodige ontwikkelingen geweest, wat tot diverse kwaliteiten heeft geleidt.


HR+ glas

HR+ glas is net zoals standaard dubbel glas, niet echt meer gangbaar in de woningmarkt. Dit HR+ glas bestaat uit twee glasplaten met een ruimte er tussenin die gevuld is met lucht. Deze lucht zorgt voor een goede isolatie. Maar omdat de isolatiestandaarden in de afgelopen jaren zijn verhoogd, voldoet dit HR+ glas niet meer aan deze standaarden.


HR++ glas

Op de Nederlandse woningmarkt is dit momenteel het meest gebruikte glas. HR++ glas bestaan net zoals dubbel glas en HR+ glas uit twee glasplaten. Alleen de lege ruimte met lucht is vervangen door een ruimte met gas. Dit gas zorgt voor een erg goede isolatie, wat warmte kan tegenhouden, maar er ook voor zorgt dat het in de woning niet te warm wordt.


HR+++ glas

Dit glas bestaat nog niet al te lang en heeft een zeer goede isolatiewerking. HR+++ glas bestaat niet uit twee, maar uit drie glasplaten, met er tussenin twee ruimtes. Ook deze ruimtes zijn gevuld met gas. De isolerende werking is wel erg goed, maar het nadeel is, dat door het gebruik van twee glasplaten, dit glas er zwaar is. De meeste kozijnen zijn dus ongeschikt voor dit glas en daarom is HR+++ nog niet echt toepasbaar op de Nederlandse woningmarkt. Zonwerend glas Dit is niet echt glas wat standaard in woningen gezet wordt. Vaak kun je hierbij denken aan kantoorgebouwen. Dit glas is ook dubbel glas, maar zorgt ervoor dat de ruimte niet teveel door de zon wordt opgewarmd.

Inmiddels overtuigd van de meerwaarde van dubbel glas, kijk dan eens op Erkamp Glas voor Purmerend en omgeving.


Delen